apr 16

Is er een alternatief voor de Koeka deken?

Koekadeken

Tijdens mijn zwangerschap stond dit dekentje bovenaan mijn wensenlijstje; de Koeka deken. Ik kreeg deze wiegdeken ook niet meer uit mijn hoofd. Welke andere dekentjes ik ook tegenkwam, de wafeldeken van Koeka moest en zou het worden. Maar ja, de deken was wat prijzig. Voordat ik de deken ging aanschaffen (dacht ik), ben ik daarom eerst gaan kijken voor (goedkopere) alternatieven.

Zelf een wafeldeken maken

Ben je handig met de naaimachine of ken je iemand die handig is? Dan kun je zelf aan de slag. De wafelstof is onder andere te verkrijgen bij De stoffenkraam (onderaan de pagina ook de badstof variant), Bas Bastiaans, Jersey Fashion of op de markt of de plaatselijke stoffenwinkel (scheelt weer bezorgkosten). Op het blog van Yazylicious staan mooie foto’s van zelfgemaakte wafeldekens (en ook wafelboxkleden). De festonsteek neemt wat tijd in beslag maar resultaat van je werk heb je zeker. En wat is er nou leuker dan dat jouw beeb lekker warm onder je eigen gemaakte deken ligt.

Marktplaats

De Koeka dekens zijn van super kwaliteit en gaan een levenlang mee en in de was blijven ze goed. Waarom dan geen tweedehands dekentjes? Op Marktplaats worden ze vaak aangeboden in allerlei kleuren. Bepaal voor jezelf wat voor bedrag je ervoor over hebt en bieden maar. Als je de mogelijkheid hebt om de deken op te halen, zou ik dat zeker aanbevelen. Zo kan je deken nog even goed inspecteren.

Ander merk

Is er een ander goedkoper merk dan Koeka? Wafelstof is echt kenmerkend voor Koeka. Toch heb ik bij Leen Bakker ook wafeldekentjes gezien. In 4 kleuren verkrijgbaar; roze, antraciet, blauw en wit. De prijs Eur. 19,99. Ook bij Leenbakker verkrijgbaar is de Lief! wafeldeken voor Eur. 24,99. Cottonbaby heeft ook een wafeldeken voor Eur. 35,95. Ik moet wel eerlijk schrijven dat de dikte en kwaliteit van de stof erg van elkaar verschillen. Je zou het eigenlijk in het ‘echt’ moeten vergelijken. Online is dit moeilijk in te schatten.

Koekadeken met korting

Geregeld zijn er webshops die kortingen geven op het gehele assortiment en dus ook op Koeka. Je moet dus wat geduld hebben. Dit vond ik altijd erg moeilijk tijdens mijn zwangerschap. Mocht ik er eentje treffen dan ga ik mijn best doen hier direct een melding van maken.

Wil je toch graag het origineel?

Hieronder een overzicht van webshops met Koeka.

Koeka webshop

Baby & Tiener

Babyhuys

Babypark

– Droomfabriekje

Ik & Ik 

Kleine Zebra 

Uiteindelijk heb ik zolang getwijfeld dat ik de Koeka wiegdeken in de 41ste! week van mijn zwangerschap kado heb gekregen. Het ledikantdeken mocht ik heel lief van een vriendin lenen (en die moet ik nog steeds teruggeven). Koeka is haar prijs meer dan waard. Ik heb een grijze gekozen zodat ik het dekentje ook nog eventueel bij een 2e beebje kan gebruiken.

Pin It
3 comments

3 reacties

  1. Olga schreef:

    Ik heb een tijd geleden bij een webshop producten uit mogen kiezen en ben toen voor een baddoek van Koeka gegaan, omdat ik best nieuwsgierig was naar dit merk en de kwaliteit ervan. Het is zijn prijs wel waard zeg maar. Erg fijn spul 🙂

  2. MissThing schreef:

    Ja dat is het zeker! Leuk dat je iets mocht uitkiezen.

  3. Yasmin schreef:

    Lief dat je mij noemt 🙂

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.