jul 09

Wildbreien, het nieuwe vandalisme

Wildbreien, het nieuwe vandalisme
Rate this post

Eerst die schoenen in de bomen, nu het wildbreien in Capelle aan den IJssel. Een stelletje geitenwollensokkentypes breit nu versieringen rondom bomen, palen en leuningen van bruggen.

De vraag is in welke zin graffiteren verschilt van wildbreien?

Het valt beide onder straatkunst, dat wel. Maar niet iedereen is blij met deze versieringen. Een aantal inwoners klaagt over pijn aan de ogen bij het passeren van de breikunsten. Sommige ergeren zich er zo aan dat zij het kunstwerk vernielen en weghalen. En dat mag, want mensen zijn vrij de breiwerken weg te halen.

Wat vind jij er nou van?

Foto’s: quiltsandsiggie

Pin It
8 comments

8 reacties

 1. Wildbreien meisje schreef:

  Mijn reactie: er is dus 1 vrouw in heel capelle die met haar zure kop geen lol in haar leven heeft en daardoor het plezier van andere mensen aan het vergallen is door de breikunst van mensen die de wereld in deze crisistijd iets kleurrijker willen maken! Kan iemand deze vrouw wat aandacht geven want dit is een perfect gevalletje van aandachtstekort. Het punt van wildbreien is de boel opvrolijken zonder dingen te vernielen, iets wat over heel de wereld gebeurd! Dus mijn tip voor die mevrouw ga lekker achter de geraniums zitten of zoek een hobby!

 2. Wildbreien meisje schreef:

  Mijn reactie: er is dus 1 vrouw in heel capelle die met haar zure kop geen lol in haar leven heeft en daardoor het plezier van andere mensen aan het vergallen is door de breikunst van mensen die de wereld in deze crisistijd iets kleurrijker willen maken, kapot te trekken! Kan iemand deze vrouw wat aandacht geven want dit is een perfect gevalletje van aandachtstekort. Het punt van wildbreien is de boel opvrolijken zonder dingen te vernielen, iets wat over heel de wereld gebeurd! Dus mijn tip voor die mevrouw ga lekker achter de geraniums zitten of zoek een hobby!

 3. MissThing schreef:

  duidelijk antwoord 😉

 4. Cees schreef:

  Haha.. ik vind het erg leuk! een soort anti-vandalisme.
  vooral zo doorgaan!

 5. Saskia schreef:

  Ziet er toch erg grappig uit! Mooi blog heb je ook, ik ga hier even verder rond kijken 🙂

 6. Rianne schreef:

  Ik vind dat wildbreien wel wat hebben, maar ja, ik woon niet in Capelle en ik ben niet zuur…

 7. Lauradenkt schreef:

  Dat doen ze in Leiden ook. Het kan er wel mooi uit zien, maar meestal is het een beetje slordig, dus dan vind ik het niet mooi.

 8. Cuisine Céline schreef:

  Als het niet slordig is gedaan, vind ik deze dingen erg leuk!

  Grtjs

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.