Deze creatieve trend is helemaal aan mij voorbij gegaan. Totdat een Italiaanse vriendin afgelopen weekend over Amigurumi begon en Zoomigurumi. Eerst dacht ik dat het iets Italiaans was, maar Amigurumi is komen overwaaien vanuit Japan.

Wat is Amigurumi (編み包み)?

Amigurumi zijn schattige, in het rond gehaakte poppetjes en dieren die in Japan razend populair zijn. Bij ons zijn die poppetjes inmiddels ook een regelrechte hit en het aantal liefhebbers groeit elke dag. Met behulp van simpele amigurumipatronen, een bolletje wol en een haaknaald kun je vrij eenvoudig en snel een heel schattig poppetje haken. En dat maakt het Amigurumi zo populair.  

Anti-held Dendennis

Pinterest staat vol met leuke gratis patronen. Maar de tip die ik kreeg was het boek van de Nederlandse Dendennis. Het boek ‘prettig gestoorde amigurumi’ is inmiddels wereld bekend. In zijn levendige fantasie heeft deze anti-held een vriendengroep om zich heen verzameld die hij in dit boekje voorstelt. Beetje maf, maar maak kennis met: Soepkip, Uilskuiken, Geitenbreier, Kattenkop en haar kattenvriendje, Doerak en nog vele andere vriendjes.

Dendennisfoto

Grappige haakfiguren die stapsgewijs na te haken zijn voor zowel beginnende als gevorderde amigurumisten geschikt.

Ik heb me er nog niet aan gewaagd, maar een leuke onstpanning dat ook nog eens hele grappige figuren oplevert. Leuk voor de heb of om kado te geven.

Het boek ‘prettig gestoorde amigurumi’ van Dendennnis is o.a. te koop bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *