Het allereerste lachje, die mooie foto met oma, de kraamvisite, de eerste vakantie samen; allemaal mooie momenten en herinneringen om vast leggen in een baby fotoboek. Maar welk baby fotoboek kies je? Tegenwoordig heb je online zoveel keuze! En het ene programma om foto’s in ’te plakken’ is het andere niet (tot grote frustratie en ergernis aan toe). Ik heb daarom een overzicht gemaakt van de leukste en meest makkelijk te maken baby fotoboeken. Hierbij natuurlijk ook gelet op de prijs en kwaliteit van de fotoboeken.

Wat je absoluut kan aanraden is het volgende artikel van CEWE: 11 tips voor het mooiste babyboek. 

Hieronder mijn selectie:

1.Albelli baby fotoboek 

Albelli had bij mij op de één of andere manier een beetje een stoffig imago. Geen idee waarom. Toch is Albelli een van de betere aanbieders in fotoboeken, ook als gaat om een baby fotoboek. Ze hebben ruim 40 thema’s waaruit je kunt kiezen. Mijn favoriet voor een baby fotoboek is het thema eenvoud in pastel. Door de zachte tinten krijgen de babyfoto’s de aandacht die ze verdienen. Het programma werkt gemakkelijk en zonder problemen. Albelli is door de consumentenbond in 2015 uitgeroepen tot de beste koop. Vooral de huidtinten worden goed geprint en dat is wel zo belangrijk bij een baby fotoboek. De prijs ligt wel iets boven de andere fotoboeken, maar de kwaliteit is super. Richtprijs: €45,-. Doe hier inspiratie op in babyboeken.

baby fotoboek

2. VistaPrint.nl baby fotoboek

Bij VistaPrint kun je alle kanten op. Om je een beetje op weg te helpen, kun je de categorie ‘geboorte’ aanvinken (nadat je een keuze hebt gemaakt voor het formaat). Vervolgens zie je een aantal leuke ontwerpen waar je uit kunt kiezen. Van mooie pasteltinten tot vrolijke kinderlijke designs. Persoonlijk vind ik dat een babyboek wat rustig in desgin moet zijn zodat de foto’s goed tot hun recht komen. VistaPrint gebruikt hetzelfde software programma als Albelli en dit is een makkelijk pakket om foto’s mee te knippen en te plakken. Je kunt de software zowel online als op je eigen computer gebruiken. Vistaprint volgt kort op Albelli bij de test van de consumentenbond. Dat komt mede omdat de fotoboeken in dezelfde drukkerij geprint worden. De prijs ligt een stuk lager. Richtprijs: €38,70

baby fotoboek

3. Baby fotoboek bij Bol.com

Waar ik nooit uit mezelf had gekeken voor een baby fotoboek is Bol.com. Maar aangezien ik zulke goeie verhalen over de kwaliteit heb gehoord en gelezen (consumentenbond), ben ik toch maar even gaan kijken op de website. Bol.com maakt gebruik van het CEWE programma waar je kosteloos een online workshop voor kunt volgen. Dat zeker aan te raden is. De software moet je downloaden op de computer. Bij Bol.com kun je kiezen voor het thema ‘baby’ en hiermee selecteer je een paar mooie designs als voorbeeld. Een leuke toevoeging is dat je foto’s kunt plaatsen van bijzondere video’s via je smartphone. Denk aan de eerste keer kruipen of het eerste stapje. De kwaliteit van de foto’s is goed te noemen met name ook de huidtinten. De richtprijs is €40,24.

 

baby fotoboek

baby fotoboek

4. Pixum baby fotoboek

Pixum is al jaren een bekende fotoboek-specialist. Pixum wordt goed beoordeeld en maakt net zoals Bol.com gebruik van de CEWE software en drukkerij. De software is dus erg uitgebreid en gebruiksvriendelijk en de kwalitiet is goed. Wil je geen software downloaden? Dan heeft Pixum ook online software en software voor de tablet beschikbaar. Deze laatste twee zijn wel wat minder compleet. Pixum biedt ook online cursussen om aan en deze zijn zeker aan te raden eer je aan je eerste baby fotoboek gaat beginnen. Voor een baby fotoboek is er voldoende keuze om jullie boek naar eigen smaak te ontwikkelen. Ze hebben ter inspiratie bijvoorbeeld een liedjes fotoboek. Weer eens iets anders en erg origineel. De richtprijs is €42,98

baby fotoboekbaby fotoboek

5. Webprint.nl baby fotoboek

Webprint staat bekend om zijn scherpe prijzen. Maar hoe is dan met de kwaliteit van het fotoboek gesteld? Als je de kwaliteit vergelijkt met de 4 boven genoemde aanbieders dan is deze minder goed te noemen. Dit uit zich vooral in de kleuren van de foto’s (donkerder) en de pagina’s zijn dunner.  De software van webprint is ook iets minder uitgebreid, maar nog steeds gebruiksvriendelijk. Wel hebben ze drie leuke baby thema’s.  Zo kun kiezen voor baby (neutraal), meisjes en jongens. Standaard heeft het baby fotoboek 24 pagina’s en het is mogelijk het baby fotoboek uit te breiden tot 116 pagina’s. Elke pagina van het fotoboek is opgemaakt. Je maakt het baby fotoboek compleet met je eigen foto’s en teksten. En nu de prijs! Die is zeer scherp, de richtprijs is namelijk €32,90.

baby fotoboek

 

Dit was mijn selectie van de beste baby fotoboeken. Heb jij tips? Laat het ons weten.

1 reactie op Baby fotoboek, welke is leuk en gemakkelijk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *