Wist je al dat de huid het grootste orgaan van de mens is? Een babyhuid dunner is en daardoor veel sneller producten opneemt in het bloed? De beschermende laag werkt bij baby’s nog niet zo goed. De zuurgraad is namelijk nog niet helemaal aanwezig. Extra belangrijk dat je daarom een product gebruikt waarbij het huidje van je baby zich zo goed mogelijk kan ontwikkelen*.

Ik ben daarom opzoek gegaan naar babyverzorging zonder toevoegingen. Dus producten zonder chemicaliën en andere schadelijke stoffen. Hieronder 3 merken;

1. NAÏF babyverzorging

naifbabyverzorgingIn 2012 door 2 pappa’s op de markt gebracht en verovert in razend tempo alle moederharten. Ook niet zo gek, want NAÏF staat voor eerlijk, onbevangen en onschuldig en dat past bij iedere baby. De producten zijn gemaakt met natuurlijke oliën en extracten, zoals avocado, macadamia, kamille en amandel olie. De verpakkingen misstaan ook zeker niet op de commode.

 

NAÏF kun je kopen bij de betere apotheek, warenhuizen, parfumerieën en kinderwinkels en natuurlijk ook via hun eigen website. De prijzen variëren van €9.95 tot €15.95. Klik hier voor de hele lijn babyverzorging van NAÏF.

 

2. Weleda babyverzorging

Screen Shot 2015-03-21 at 14.11.16

Weleda is een farmaceutisch merk en bestaat al sinds 1921. Weleda straalt 100% ‘natuur’ uit en dat is ook terug te zien in de babyverzorging. Weleda maakt gebruik van planten die een verzachtende en verzorgende werking hebben. Denk aan amandel, lavendel en de goudsbloem (calendula). Ook hebben ze parfumvrije verzorging. De prijzen variëren van €8.50 tot €12.50

Weleda heeft sinds kort ook Baby Sensitive in het assortiment. Baby Sensitive is op basis van witte malva, speciaal voor de zeer gevoelige huid.

Te koop bij de bekende drogisterijen als het Kruidvat, de Etos en De Tuinen. Een eigen webshop heeft Weleda niet, maar bij o.s. bij Bol.com of De Kleine Zebra wel te bestellen. Meer weten over Weleda babyverzorging? Klik hier.

 

3. Neutral babyverzorging

Neutralbabyverzorging

 

Neutral was bij mij vooral bekend van het wasmiddel. Zelf heb ik hiermee alle babykleertjes gewassen om zo de kans op huidirritatie te verminderen. Neutral bevat 0% parfum, 0% kleurstof & 0% parabene.

 

Mooie van Neutral is dat het prima betaalbaar is en gewoon te koop is bij de grotere supermarkten, wel zo makkelijk. De prijzen variëren van €4,25 tot €9,00. Klik hier voor meer Neutral babyverzorging.

Ik ben zelf een voorstander van eerst uitproberen (1 product of een kleinverpakking) voordat ik de gehele verzorgingslijn koop. Maar als je zwanger bent wil je natuurlijk alles in huis hebben voordat de kleine er is. Ik denk dat je met bovenstaande verzorging niet heel bang hoeft te zijn voor allergische reacties.

Heb jij nog ’toevoegingen’?

*Bron: Naif Care

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *