Zodra het mooi weer wordt, wil ik altijd meteennnn dat de tuin er fleurig bij staat. Natuurlijk ben ik weer te laat voor de voorjaarsbollen, die had ik namelijk al in het najaar moeten planten, want voorjaarsbollen gaan vóór de vorst de grond in. Dus ja, nu staat de tuin er meer treurig dan fleurig bij.

Nu las ik dat je ook alvast de bolletjes die binnen hebben gebloeid ook naar buiten kunt verhuizen. Niet alle bolletjes komen terug, maar met narcissen en blauwe druiven schijn je een goede kans te maken!  Beter dan de vuilnisbak toch?

Waar we nog wel optijd mee zijn, zijn de zomerbollen! Op dit moment liggen de tuinwinkels en ook supermarkten vol met zomerbollen. Maar eigenlijk weet ik nooit zo goed wat ik er dan mee moet. Wat in ieder geval niet moet is te vroeg planten in het jaar, want de bollen kunnen namelijk niet tegen nachtvorst en maart roert ze staart… Dus beter kan je nog even wachten tot er geen nachtvorst meer is (april/mei). Zomerbollen zijn er in vele soorten en maten, sommige zijn goed voor potten en andere juist weer erg leuk om als border de gebruiken.

Op de website van het bloembollencentrum lees je allerlei tips over het planten van bollen. Erg handig!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *