Heb jij leesgrage kinderen voor wie de boeken niet aan te slepen zijn? Of ben je juist opzoek naar een manier om je kinderen te stimuleren meer te lezen? Dan is Booqees de moeite waard om te proberen.

Booqees; wat is het?

Booqees wordt ook wel ‘Netflix voor kinderboeken’ genoemd. Nou weet ik dat bij sommige ouders de combinatie ‘Netflix en kinderen’ niet heel goed in de oren klinkt, maar bij Booqees ligt het net even iets anders.

Waarom wordt Booqees vergeleken met Netflix? Dit heeft vooral te maken met de abonnementsvorm en het onbeperkt online lezen van boeken. Je sluit namelijk met Booqees een (proef)abonnement af waarna je met heel het gezin onbeperkt en overal kinderboeken kunt lezen in de Booqees App. Het boekenplatform is voor kinderen van 0 tot 14 jaar en telt wel meer dan 1000 kwalitatieve kinderboeken die zowel online als offline te lezen zijn.

Voorbeelden van boeken zijn Dolfje Weerwolfje, Honderd uur nacht, Off line, Mees Kees en zo zijn er nog veel meer leuke en leerzame boeken.

booqees

Wat maakt Booqees leuk en makkelijk?

  • Eigen veilige leesomgeving met persoonlijke aanbevelingen
  • Keuze voor een dyslexie vriendelijke lettertype
  • Uitgebreid aanbod in boeken binnen handbereik
  • Simpel in gebruik

Onze ervaring met Booqees?

Mijn kinderen vinden het heel leuk om voorgelezen te worden. Zelf lezen kunnen ze namelijk nog niet. Persoonlijk ben ik meer van het papieren boek als het gaat om voorlezen. Maar vinden mijn kinderen dat ook? Kan het geen mooie aanvulling zijn? We hebben Booqees mogen testen.

Ons dochtertje van 1 zit momenteel in de fase dat ze alles wilt voelen en proeven. Een normaal boek lezen is al vrij lastig omdat ze op de bladzijden mept of zelfs afscheurt. De iPad biedt dan uitkomst. Ze vindt vooral de kleurtjes van de illustraties heel mooi. Een leuk voelboekje is nog steeds favoriet, maar ook met Booqees is mevrouw best eventjes tevreden. Onze zoon van bijna 4 vindt Booqees heel interessant. Dat hij zelf heel gemakkelijk via de App een boek kan uitzoeken (duurt wel even voordat de keuze is gemaakt) en de diversiteit aan boeken maken het leuk en interessant voor hem. Natuurlijk gaat er niets boven zijn favo boek Het wielenboek voor stoere jongens en Ridder Persival Fluitendzwaard Kling, maar Booqees is door hem goedgekeurd en mag blijven.

Prijs Booqees?

De Booqees App is beschikbaar voor Apple iPhone en  iPad, Android telefoons en tablets en via de browser op PC / laptop. Je kunt kiezen uit Booqees Start voor € 6,99 per maand of Booqees Plus, waarbij offline lezen ook mogelijk is voor € 8,99 per maand.

Eerst maar even proberen? 

Vooral met een abonnement proberen wij het liever eerst even uit. En dat kan gelukkig ook met Booqees. Voor  €0,01  kun je een maandje met je kinderen rondsnuffelen. Vonden wij heel leuk! > Naar Booqees.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *