Buitenbeetjes zijn groente en fruit die ‘normaal’ (eigenlijk abnormaal) gesproken vanwege hun ‘looks’ worden afgekeurd. En dan bedoel ik niet de donkere en beschimmelde varianten, maar bijvoorbeeld de kromme komkommers, de vierkante puntpaprika’s of de 2-benige wortellen. Voorheen werd dit soort in de soep gegooid of tot sap gemaald. Sinds een paar maanden zijn deze minder gevormde als ‘buitenbeentjes’ ook in het schap te vinden bij de Appie.

Waarom?

Omdat steeds meer consumenten het uiterlijk van groente en fruit minder belangrijk vinden, als ie maar lekker smaakt. En daar moet ik ze ook gelijk in geven. Deze groenten en fruit zijn qua kwaliteit, smaak en houdbaarheid net zo goed en nog voordeliger ook! En ook nog eens erg grappig. Onderstaande foto’s kreeg ik doorgemaild;

buitenbeentjes

Buitenbeentjes

Doos vol Buitenbeentjes

De Buitenbeentjes worden verkocht in een doos. In de doos zit een selectie producten, die op basis van het seizoen is samengesteld. De Buitenbeentjes in dit seizoen zijn; appel, kiwi, handsinaasappel, paprika, komkommer en winterpeen. De inhoud van een doos bevat ongeveer 3 kilo groenten en fruit. Veel! De prijs is 3,99 Weinig! (t.o.v. de prijs die AH normaal hanteert).

buitenbeentjes

De buitenbeentjes worden verkocht in de grotere AH-winkels. Ook op Albert.nl te bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *