Fashionbloggen is hot. Tegenwoordig zitten niet meer de editors van de grote magazines front row bij modeshows, maar de fashionbloggers. Maar hoe begin je nou als fashionchick zonder technisch geharrewar, snel en gratis een eigen blog?

Hellup
Zelf had ik de mazzel hulp te krijgen bij het opzetten van mijn blog. Lastiger wordt het als die kennis niet in huis is. Hecht je nou niet al te veel waarde aan een eigen domeinnaam, hosting en een uitgesproken design? Dan zijn er genoeg platforms die je kunnen helpen met het starten van je eigen weblog. Denk bijvoorbeeld aan Blogspot, Weblog en Blogdirect.

Zoek je meer support vanuit de fashionhoek, dan biedt Fashionblogster.com wellicht wel mogelijkheden. Fashionblogster.com vroeg mij eens een kijkje te nemen op hun nieuwe portaal. Deze nieuwe website biedt modeliefhebbers de kans om te schrijven over hun grootste passie.

3 stappen
Met Fashionblogster heb je in drie hele simpele stappen de basis voor jouw eigen gratis fashionblog gelegd. Je maakt een account aan, bedenkt een naam en kiest een thema uit. En tikken tikken tikken maar! Maar alleen over fashion en dat is dus heeeel veel. Verder kan je met widgets (zogenaamde WordPress Plugins) je blog verder customizen. Zo behoort bijvoorbeeld het toevoegen van een kalender of een nieuw menu-item tot de mogelijkheid.

Prijzensysteem
Het bijzondere van Fashionblogster is het puntensysteem. Als blogger kun je namelijk iets winnen. Hoe meer -kwalitatieve- fashion artikelen je post, hoe meer punten je verdient. Wat die punten opleveren? Lezers! Want dat is wat bloggen juist zo leuk maakt. Je kunt steeds hoger eindigen in de ranking, waardoor jouw blog nog meer onder de aandacht wordt gebracht. En helemaal leuk, er vallen met punten ook prijzen te winnen, zoals giftcards van (online) winkels.

Een erg leuk concept waarbij de actieve en goede blogger niet onopgemerkt blijft.

    

Deze bloggers gingen je voor:

yadorefashion.fashionblogster.com
myotherbagsareprada.fashionblogster.com
kyandiicandy.fashionblogster.com

Ook gratis een fashionblog starten? Ga naar Fashionblogster.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *