Men neme wijn of fris en chips of chocola of koekjes of snoep of toastjes of alles tegelijk en natuurlijk een film. En niet zomaar een film, maar een feelgood film. Een film die je gewoon even dat blije gevoel geeft. Want van dit weer worden we niet vrolijk, het lijkt wel herfst.

Als eerste op de lijst The Holiday. Gewoon een heerlijke romantische komedie met een vleugje kerst (in deze winterachtige zomer helemaal zo gek nog niet) en een vleugje Hollywood en een vleugje ouderwets Engeland.

Hoewel Amanda Woods (Cameron Diaz) uit Zuid-Californië en Iris Simpkins (Kate Winslet) van het Engelse platteland mijlenver van elkaar wonen, bevinden ze zich in dezelfde situatie: Vlak voor Kerst hebben ze het helemaal gehad met hun mannen en willen ze het liefst de feestdagen ontvluchten. Via een internetsite voor woningruil komen de twee met elkaar in contact. Spontaan besluiten Amanda en Iris de halve wereld over te reizen en voor twee weken in elkaars huis te trekken. Kort na haar aankomst in het zonnige L.A. raakt Iris bevriend met scenarioschrijver Arthur (Eli Wallach) en filmcomponist Miles (Jack Black). Ondertussen, in het besneeuwde Engeland, komt Amanda in contact met de knappe broer van Iris, Graham (Jude Law).

Forrest Gump mag op deze lijst zeker niet ontbreken.
Deze klassieker blijft geweldig. De film won maar liefst zes Oscars, waaronder die voor Beste Film. ‘Pulp Fiction’ en ‘The Shawshank Redemption’ hadden het nakijken. Ook Tom Hanks (Beste Mannelijke Hoofdrol) en Robert Zemeckis (Beste Regisseur) mochten het beeldje mee naar huis nemen. Het verhaal over de sullige jongeman die alle belangrijke momenten uit de recente Amerikaanse geschiedenis meemaakt sprak ook het grote publiek aan: ‘Forrest Gump’ leverde werelwijd bijna 700 miljoen dollar op.

Along Came Polly
Reuben Feffer  (Ben Stiller) is doodsbang voor enig risico in zijn leven. Op zijn huwelijksreis wordt hij dan door zijn vrouw, die er met een duikinstructeur vandoor gaat, bedrogen. Eenmaal thuis gekomen loopt Reuben oud-klasgenoot Polly Prince (Jennifer Aniston) weer tegen het lijf. Reuben vraagt Polly mee uit en wil een relatie met haar opbouwen, maar ontdekt dan dat Polly’s leefstijl totaal anders is dan zijn eigen manier van leven.

The Heartbreak Kid
Ook een film met Ben Stiller. Beetje flauw, maar daarom juist zo leuk. Na een reeks mislukte relaties begint Eddie Cantrow (Ben Stiller) bijna de hoop op te geven om ooit nog getrouwd te raken. Daar komt echter verandering wanneer hij de bloedmooie Lila (Mila Akerman) ontmoet, die hij al na een aantal weken ten huwelijk vraagt. Alles lijkt op het eerste gezicht perfect totdat ze op huwelijksreis gaan in Cabo, waar hij erachter komt dat zij lang niet zo perfect is als hij dacht. Ook ontmoet hij er de mooie Miranda (Michelle Monaghan), die Eddie aan het twijfelen brengt of het wel een goede zet was om met Lila te trouwen.

The Devil wears Prada nog niet gezien? Dan zou ik deze heeel snel gaan kijken. Andrea verhuist van een klein dorpje naar New York waar ze een baan versiert bij één van de grootste modebladen. Ze wordt de assistente van de hoofdredactrice Miranda Priestley (Meryl Streep). Het werken voor de grillige Miranda blijkt echter onvoorstelbaar lastig.

De humor in The Sweetest Thing is zo droog dat het gewoon erg leuk is. Gewoon zitten en kijken. Christina Walters (Cameron Diaz), een enorm feestbeest, ontmoet tijdens een avondje stappen Peter, die echter na een kort praatje weer snel uit haar leven verdwijnt. Samen met haar beste vriendin Courtney Christina Applegate) gaat ze op weg naar de bruiloft waar Peter aanwezig zal zijn.

Nog aanvullingen??

 

7 reacties op Feelgood movies

  1. Heerlijk zo’n blogje. Een aantal hiervan heb ik niet gezien. Een hele tijd geleden heb ik er ook eentje gemaakt (categorie: boeken, films/muziek & youtube) Staan er wel een stuk of 10/15 op.
    The heartbreak kid wil ik zeker nog zien.

  2. Oh heerlijk zoon artikel! Vanavond ga ik met vrienden ook lekker een filmpje thuis kijken, ik wordt zoo blij van zulke films! hihi

    Ik ga je volgen op bloglovin, volg je me terug? 🙂

  3. Vergeet 10 Things I Hate About You en Save The Last Dance niet 😉 Toevallig beide met Julia Stiles. Grappig trouwens dat het vaak toch een beetje dezelfde acteurs en actrices zijn, in zulke films (Ben Stiller, Cameron Diaz).

  4. 10 things I hate about you is ook zo leuk! En Finding Nemo, hoe kan ik die vergeten
    ;-). Krijgen een mooi lijstje! meer??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *