De oorsprong van de gelukspoppetjes zou liggen bij de Maya’s, maar men durft dit niet met zekerheid te zeggen. De gelukspoppetjes werden cadeau gegeven en onder het kussen gelegd. Zo werden de zorgen tijdens de slaap weggenomen. Ze brachten dus eigenlijk geen direct geluk maar losten meer de bestaande zorgen op. Tsja, tis maar hoe je het bekijkt natuurlijk.

Vandaag de dag
Tegenwoordig gebruiken we wereldwijd de gelukspoppetjes juist overdag, aan een sleutelbos, bij een kaartje aan een zieke of geboorte, als traktatie, bedankje bij afscheid op school, werk of bij een bruiloft.

Ze schijnen ook goed te werken in de portemonnee. Niet dat het geld erin groeit, maar het behoedt je er wel van om teveel geld uit te geven. Redenen genoeg dus om altijd wat geluk op voorraad te hebben. Zo kun je altijd iemand blij maken! Regel hierbij is dat de poppetjes alleen cadeau gegeven mogen worden en dus niet voor eigen gebruik.

Verkooppunten: 1. De Fairtrade webshop 2.De Fairtrade winkel 3. Lucky touch 4. Mystiek 5. Kleine zebra 6. Kriebels Lifestyle

12 reacties op Gelukspoppetjes

  1. Ik kocht jaren geleden een broek van Diesel en daar zat zo’n gelukspoppetje aan.
    Heel gek, want aan de andere broeken zat hij niet.
    Zou hij door iemand eraan gehangen zijn om een vreemde wat geluk te geven? 🙂

  2. Wist je dat we onze gelukspoppetjes laten verpakken op de dagopvang voor mensen met een beperking en dat alle gelukspoppetjes-sleutelhangers daar worden gemaakt. Ook de handgemaakte gelukspoppetjes worden met veel plezier gemaakt op de dagopvang, zo geef je dubbel geluk. Het is ontzettend fijn om te zien met hoeveel passie er aan de gelukspoppetjes wordt gewerkt! En we hebben een unieke collectie gelukspoppetjes die we zelf ontworpen hebben.
    Neem gerust eens een kijkje en bij vragen kun je me mailen jans@gelukspoppetjes.eu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *