De zomervakantie komt er voor ons binnenkort aan. Hoewel we nog steeds niet geboekt hebben (we zijn nooit zo snel met boeken en vallen gelukkig nog buiten het hoogseizoen ) vond ik het toch tijd worden om weer eens wat leuke en handige vakantie Apps op een rijtje te zetten. 

Hulp op zak App (gratis)

De EHBO-APP (van het Rode kruis) is er eentje die standaard op mijn telefoon staat. Gelukkig nog nooit nodig gehad. Wel blader ik er af en toe doorheen in case of… (Je hebt overigens ook de EHBO-app BINKIE speciaal gericht op kihandige vakantie appnderen.) Een goede aanvulling op deze apps als je op vakantie gaat is de Hulp op zak App. De app laat bijvoorbeeld zien welke inentingen nodig zijn, heeft alarmnummers en bezit een overzicht aan medische problemen en symptonen. En wat ik persoonlijk heel handig vind; de app heeft een woordenboek waarmee je kwaaltjes uit kunt leggen in zeven verschillende talen. Denk aan kwallenbeet in het Spaans, zonneallergie in het Turks, oorontsteking in het Duits, etc.

Apps om je koffer in te pakken

handige vakantie appsIk ben niet zo heel erg van lijstjes. Maar als ik op vakantie ga dan probeer ik het meestal wel. Met als gevolg dat ik overal incomplete papieren lijstjes thuis heb liggen. Tijd voor een App dus! De app ‘Get Packed is eenvoudig hulpmiddel op je koffer in te pakken. Na het invullen van een aantal vragen stelt hij automatisch een persoonlijke paklijst voor je samen. Je kunt vervolgens alles wat je niet nodig hebt wegstrepen, waardoor de perfecte lijst overblijft. Prijs:1,99

Databesparende App (gratis)

handige vakantie appsIk hoor het nog steeds vaak; hoge telefoonrekening na een vakantie in het buitenland. Met de gratis app van Onavo extend kan je langer met je databundel doen. Het verbruik van je mb’s wordt verkleint en apps als Facebook, die op de achtergrond van je smartphone draaien, geminimaliseerd. Heel handig en  kostenbesparend. Zo doe je veel meer en langer met je databundel en verbruik je veel minder mb’s. Wel zo handig op vakantie waar niet overal gratis wi-fi aanwezig is.

Tripadvisor App (gratis)

Handige vakantie appNiet alleen handig om je hotel te vinden, maar ook om leuke restaurantjes wereldwijd te ontdekken. De Tripadvisor App laat zien welke restaurants er in de buurt zitten en hoe goed deze scoren op de lijst. Daarnaast kun je met deze app ook de bezienswaardigheden in de betreffende regio of plaats in kaart brengen en ook hier ontbreken de beoordelingen en tips van andere reizigers niet. Super handige vakantie app, een must have!

Schiphol Amsterdam Airport (gratis)

Handige vakantie appsVoor iedereen die wel eens vliegt vanaf Schiphol. De Schiphol Amsterdam App geeft actuele vluchtinformatie, de laatste aanbiedingen in de shops en kaarten met winkels, restaurants en parkeerplekken (die ook offline zijn te raadplegen). Ook informatie over weer en aansluitend openbaar vervoer. Handig; je weet gelijk na landing op welke bagageband je koffer aankomt.

Weet jij nog handige vakantie apps?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *