Het nieuwste sociale netwerk heet Pinterest. Nou ja, nieuw. Pinterest bestaat al sinds 2008. Maar, zoals meestal het geval is bij sociale media, is het succes afhankelijk van de gebruikers en enkele belangrijke beïnvloeders in de online wereld. Dat succes lijkt er nu te zijn. Het prikbord zorgde in januari voor 3,9 % van het verwijzende verkeer op social networks en dat is meer dan YouTube, Google + en LinkedIn bij elkaar.

Maar wat hebben wij eraan?

Om gewoon lekker in te speuren en inspiratie op te doen. Je moet het zien als een sociaal moodboard waar je al je interessante links, je leukste foto’s en video’s kan plaatsen. Je kunt andere pinners volgen en je zult merken dat als je regelmatig pint, je ook terug gevolgd zult worden. Je kunt verschillende prikborden maken, zoals bijvoorbeeld met  cupcakes, gedenkwaardige plaatsen, fasion etc.

 

 

 

 

 

 

Voorbeelden van interessante printerest board:

Delious Desserts

Fashion 

Jewelry

Leuke feestjes

Op dit moment werkt Pinterest enkel met zogenaamde ‘Invites’. Vraag op Pinterest zo’n uitnodiging aan en de kans is groot dat je snel ook een account tot je beschikking hebt. Of ontvang een invite via friends & family die al gebruik maakt van Pinterest

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.