Via bestekeuzebabyfoon.nl kwam ik uit op deze nieuwe bijzondere baby-monitor; de Owlet Smart Sock. Een babysokje die de hartslagen en de ademhaling van de baby meet en registreert. De moeite waard om over te schrijven dacht ik zo.

Wat is de Owlet Smart Sock?

De Smart Sock maakt gebruik van dezelfde technologie als die de artsen gebruiken in ziekenhuizen. Het is dat kleine clipje dat je op je vinger krijgt dat via de monitor medische gegevens doorgeeft aan de arts. Het heet pulsoximetrie en het bestaat al tientallen jaren. (Overigens ook dezelfde technologie die wordt gebruikt in de nieuwe Apple Smartwatch.) Een bewezen en veilige techniek dus. Dat kleine clipje is dus nu verwerkt in een klein babysokje: de Smart Sock. De Owlet Monitor is de ouderunit.

Owlet smart Sock

Wat meet de Owlet Smart Sock?

De Smart Sock moet je niet verwarren met een babyfoon. Het registreert geen geluid en geen beeld. De slimme sensoren op de sok meten via de huid het bloedzuurstof. Deze meting maakt ademhaling, hartslag en temperatuur inzichtelijk. Deze informatie is vervolgens direct af te lezen via een smartphone. Zodra een afwijkende situatie geregistreerd wordt, zal de Owlet Monitor direct een waarschuwend signaal afgeven.

Kan jij ook de Smart Sock gebruiken voor de baby?

De Smart Sock valt onder de categorie; smartphone monitors en kan alleen gebruikt worden voor de iPhone (iPad en iPod ook). Je moet dus ook internetverbinding hebben. Valt de internetverbinding weg? Dat maakt de smartphone dit kenbaar door geluid en licht. Iedereen die jullie via de cloud toevoegd, kan jouw baby monitoren. Denk aan de oma’s, maar ook jijzelf als je op je werk bent.

De Owlet is ontwikkelt aan de Brigham Young University. Volgens de makers van de sok zal de Owlet een groot verschil gaan uitmaken in het dagelijks leven van ouders.

Overtuigd? Vroege vogels kopen ‘m nu al voor $249,-.  Bekijk de website van Owlet Smart Sock.

Er zijn ook andere goedkopere systemen ontwikkeld om o.a. de ademhaling van de baby in de gaten houden.  Denk aan de NannyCare of de Angelcare. Wist je trouwens dat de consumentenbond dergelijke systemen afraad? Fabrikanten zouden inspelen in op de angst voor wiegendood en dergelijke systemen zouden dit nooit kunnen voorkomen. Zelf heb ik de NannyCare de eerste 3 maanden gehad . Ik vond het geruststellend. Zo hoefde ik niet 4 keer uit mijn bed om te kijken of hij nog adem haalden. Zodra ik het lampje groen zag knipperen, was ik weer even gerustgesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *