Pasen 2016 staat weer voor de deur en dat vieren we dit jaar lekker vroeg in het voorjaar op zondag 27 maart & maandag 28 maart. Naast de terugkerende kleurtjes als pastel roze, oranje, geel en groen, zijn de aardetinten bruin, zwart en wit de trendkleuren. Deze kleuren zien we terug in de paashazen, de paaseieren, linten & strikken, servetjes, tafelkleden, nog meer servetjes, de cupcakes, de mandjes en natuurlijk in de paasboom.

 

Van kleine takjes tot grote boomstronken. Rechte takken, kromme takken, met bloementjes? Hieronder heb ik een aantal DIY ideetjes voor de paasboom verzameld die je wellicht wat inspiratie kunnen geven.

paasboom

 

 

1. De paastakken verven. Het verven van de paastakken kan in elk gewenste kleur. Het voorbeeld hiernaast is wit, maar je kan ook modekleurtjes doen als roze, groen en oranje. Tegenwoordig kan je ze geschilderd kopen. Scheelt een hoop geklieder.

 

steigerhout paasboom

 

 

 

2. De paasboom van steigerhout. 
Steeds meer producten van gebruikt hout of sloophout komen terug in ons interieur, waarom dan ook geen paasboom, paasei, paashaas van steigerhout?  Al in veel winkels gespot en ook op marktplaats. Welke.nl laat zien hoe je er zelf mee aan de slag kan.  Zowel binnen als buiten zal deze boom super gaaf staan.

 

 

paasboom hip & Hot

 

 

3. De themaboom van hout. Deze boom kwam ik tegen op hip en hot. Heel handig, je kunt ‘m aanpassen aan belangrijke gebeurtenissen gedurende het jaar. Dus ook met pasen.

 

 

 

 

 

 

4. Je jarenlange knopenverzameling kan je ook kwijt in je paasboom: De knopenboom

 

 

 

Twigsd

 

5. Of een paasslinger van a Pretty Life (hier moet je behoorlijk creatief voor zijn)

 

 

 

 

paasboom met geverfde eieren

 

6. En de zelf geverfde paaseieren in de boom (of boompje). Je kan hiervoor ook kleurtabletten gebruiken, dan ben je meteen klaar. Nadeel van geverfde eieren is dat ze vaak erg zwaar zijn en de takken hierdoor kunnen breken.

 

 

 

 

 

 

 

7. Tot slot de Boom met vilt (vilt is verkrijgbaar bij de Hema). Je kan hiermee zelf bepalen welke kant je opgaat. Worden het bloementjes, vlinders, roosjes, konijnen, kuikens, etc

 

 

 

 

Of gewoon lekker makkelijk en snel volhangen met wat je nog hebt en tegenkomt in de winkels! Hema heeft dit jaar weer heel veel leuke paas-items voor een leuke prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *