Al door vele bezocht: www.stuffdutchpeoplelike.com. Een Canadese weblog met enorm grappige en ergelijke Nederlandse gewoonten. Want terwijl wij dit dit de normaalste zaak van de wereld vinden, verbazen buitenlanders zich nogal over deze rare gewoonten. En omdat we zelfspot hebben vinden we het allemaal nog grappig ook! Waarom wij bijvoorbeeld zo openlijk vertellen dat we moeten plassen of volwassenen hagelslag op hun brood doen?

Neuspeuteren en vloeken

Maar ook de minder leuke eigenschappen komen aan de orde op het blog. Een vreselijk, maar echt Nederlands, is het neuspeuteren. Vooral mannen doen het ongegeneerd in het openbaar. Ook is het vloeken in Nederland nogal schokkend, want waar in de meeste talen wordt gevloekt met shit en edele delen, wensen wij in Nederland elkaar enge ziekten toe.  Zelfs hele aardige mensen wensen iemand anders soms een nare aandoening toe…

Eerlijk

Niet om de hete brij heen draaien en zeggen waar het opstaat. ‘Je haar is lekker kort he?’ Nederlanders houden er een sterke mening op na en vinden het leuk om daar in gezelschap over te discussieren. Vandaar wij vinden dat het in andere landen nogal oppervlakkig aan toe gaat, daar praten ze liever over koetjes en kalfjes, wij willen graag ons standpunt over bijvoorbeeld de doodstraf  verdedigen.

www.stuffdutchpeoplelike.com is het blog van de Canadese Colleen Geske, woonachtig in Amsterdam. Haar weblog heeft twintigduizend unieke bezoekers per dag!

Bron: AD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *