Zoals ieder jaar, zijn er ook in 2015 tijdens Pasen weer vele festivals, lammetjesdagen, markjes en paasvuren. Mocht je daarom nog na de paasbrunch zin en tijd hebben om erop uit gaan, hieronder een aantal tips:

Paasfestivals:

Wil je lekker uit je dak gaan? Met pasen zijn er genoeg festivals. Zo heb je Paaspop in Schijndel met o.a. The Prodigy, Guus Meeuwis en Miss Montreal. Of de PoB Parade in Breda. Dit is een gratis muziekfestival in het o zo gezellige Breda. Ook is er een Awakenings Easter Special en kun je op 4 & 5 april naar het DGTL festival in Amsterdam.

….Of je zoekt gewoon lekker de plaatselijke kroeg op.

Lammetjesdag

Lamlammetjesmetjesdag is een gezellig gezinsuitje midden in het Groene Hart. Kinderen krijgen de kans om alles op de boerderij te ontdekken. Er kan geknuffeld worden met de lammetjes of  een ritje worden gemaakt op de pony. Ook de schapen worden klaar gemaakt voor de lente, ze worden namelijk geschoren. Behalve de dieren zijn er ook tal van activiteiten op de boerderij zoals eieren zoeken, skelterbaan, boogschieten, boerendoolhof en nog veel meer. Klik hier voor meer informatie.

Paasmarkten

In Den Haag kan je drie dagen (4 tot en met 6 april) lang terecht op de Lange Voorhout. Er zijn diverse kraampjes te vinden waar je uren lekker kunt shoppen. De diversiteit aan producten is eigenlijk te groot om op te noemen. Op het Palaceplein in Scheveningen is ook weer de jaarlijkse paasmarkt. Een gezellige sfeer en natuurlijk de mogelijkheid om even lekker uit te waaien aan het strand! In Panningen (Limburg) wordt dit jaar de grootste Paasmarkt van het land georganiseerd. Met meer dan 400 marktkramen! Deze markt trekt ieder jaar weer duizenden bezoekers.

Overige gezellige en grote paasmarkten zijn te vinden door het hele land; Vlissingen, Drachten, Nijmegen en Born.

Shoppen met pasen

Het zijn er minder dan voorgaande jaren, maar er zijn meubelboulevards die op 1ste paasdag geopend zijn. Een gezelliger alternatief op ‘winkelen’ zijn de Paasmarkten hierboven die ook geopend zijn op 1ste Paasdag.

Bataviastad
Meubelboulevard Groningen
Huis- en tuinboulevard Roermond
Woonmall Alexandrium

Pretparken

Net als ieder jaar, zijn ook in 2012 de pret- en attractieparken vanaf Pasen weer open. Het is dus extra leuk om weer bij de eerste bezoekers van 2015 te horen! Bekijk hier het overzicht van attractieparken in Nederland. 

Tips? Heb jij nog leuke tips voor een leuk paasuitje? Deel het!

Fijne pasen!

Bron: Wat te doen in. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *