Hoera het is weekend! En dat betekent bij ons lekker opstap met de kleine man. Maar wat gaan we doen? Dat ligt natuurlijk ook een beetje aan het weer. Er is niets aan om in de regen over de kinderboederij te lopen of naar een indoor speelparadijs te gaan als het zonnetje lekker schijnt. Heb je even geen inspiratie om iets leuks te verzinnen? Hieronder een lijstje van (gratis of betaalde) uitstapjes die wij leuk vinden om te doen;

1. Naar de dierentuin

Met stip op nummer 1; de dierentuin. We hebben er zelfs een jaarabonnement (Diergaarde Blijdorp) op. Niet alleen Fons vindt de dierentuin leuk, ook wij beleven er lol aan. En ook als het regent heb je genoeg overdekte werelden om te schuilen. Denk aan het Vlinderparadijs, het Oceanium of een binnenspeeltuin. Het fijne aan een jaarkaart is dat je niet voor uren hoeft te blijven en na een uurtje of 2 weer weg kan. Zo kan je iedere keer wat anders bezichtigen.

2. Indoor speelparadijs

Is het slecht weer en zit je dreumes vol energie? Dan zou een indoor speelparadijs een leuk uitstapje kunnen zijn. Persoonlijk vind ik het leuk om dan met meerdere te gaan omdat je er zelf weinig lol aan beleefd. (Tenzij je het leuk vindt om in de ballenbak te spelen). Er komen steeds meer speelparadijzen bij. Ballorig, Bungelland, Kidzcity, Monkey Town, etc.

3. Kinderboederij 

Gratis en erg leuk. De kinderboederij zit bij ons in de buurt dus we rijden er zo naar toe. Vooral het voeren van de geiten is een hele belevenis. Wel achteraf je handen wassen..

4. Wandelen en eendjes voeren

Nogal eenvoudig, maar daardoor niet minder leuk! Wij beleven er de grootste lol aan, vooral als een hele zwerm op ons af komt.

5. Zwembad

Zelf ben ik niet zo’n hele grote fan van het zwembad (heel gedoe met aan- en uitkleden), maar als ik zie hoeveel lol Fons eraan beleefd, dan is het toch wel heel leuk. Wij hebben zo’n zwemtrainer waardoor hij zelf lekker kan spartelen. En de patatjes in het zwembad smaken altijd erg lekker.

6. Fietsen

Vooral in de lente en in de zomer is fietsen onze favoriet. Je dreumes vind dit zeker ook een heel leuk uitstapje. Er is zoveel te zien onderweg. Neem lekker de tijd om alles te bewonderen en wellicht komt er onderweg nog leuk pannenkoekenhuis voorbij. Of heb je lekker de picknickmand bij je.

7. Het bos in met je dreumes

Even een lekkere frisse neus halen in het bos. Vooral als de griep weer in huis is geweest of na de feestdagen vinden we heerlijk om in het bos een wandeling te maken.

8. Naar het strand

Lekker uitwaaien en zandkastelen bouwen. Dit uitje is niet alleen in de zomer leuk, ook in de lente en herfst is het voor je dreumes heerlijk om met zijn blote voetjes in het zand te woelen.

9. Dierenwinkel

Als de tijd het toelaat dan probeer ik altijd nog even langs de dierenwinkel te gaan tijdens de boodschappen. Nou hebben wij nog een kat, dus kom ik er gegeregeld. Voor Fons is de dierenwinkel een hele belevenis. Vooral de vogeltjes zijn erg interessant.

10. De speeltuin

Ons huis grenst aan een grote speeltuin. Ook al heeft hij al 100 keer in de schommel gezeten en is hij al tig keer van de glijbaan geweest, hij beleeft de grootste lol. En als ik denk dat hij het zat wordt, dan ga ik een pleintje verder om daar de speeltoestellen uit te proberen.

11.  Autorijden en op bezoek 

Auto’s auto’s auto’s. Fons is gek van auto’s en alles wat ermee te maken heeft. De autorit alleen al is voor hem erg leuk. En als we dan ook nog eens op bezoek gaan bij oma of bij een nichtje en neefje, dan is het helemaal feest.

12. Sprookjes- en kabouterbos

Zijn wij zelf nog niet geweest, maar staat op onze to-do-list. Ik hoor en lees vaak dat het hele leuke belevenis is om met je dreumes naar het sprookjes- en/of kabouterbos te gaan. En laat er nou net een leuke spaaractie lopen bij de Albert Heijn lopen voor de Efteling. Wij sparen dus lekker mee.

Hebben jullie nog leuke aanvullingen voor uitstapjes met je dreumes?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *