Wie komt er vandaag oppassen? Wanneer gaan we naar de markt? Wie dekt de tafel? Peuters en kleuters hebben weinig besef van tijd. Toch vinden zij het fijn om grip op de dag te hebben.

weekplanner voor kinderen gratis downlaodMet een weekplanner voor kinderen, geef je ook de peuters en de kleuters die nog niet kunnen lezen inzicht in de wekelijkse planning. Klusjes en taakjes kunnen eerlijk via het bord verdeeld worden waardoor er minder ruzie ontstaat over wie, wat en wanneer mag. Bovendien is er meer betrokkenheid binnen het gezinsleven wat ook weer een voordeel is voor oudere kinderen. Een aanrader dus!

Ik heb daarom een paar handige weekplanners speciaal voor kinderen geselecteerd;

1. De ‘Goed Bezig’ weekplanner van Good Bizi

De ‘Goed Bezig’ weekplanner van Good Bizi is heel praktisch in gebruik en kan overal in huis worden neergezet of worden opgehangen aan het handige touwtje. Het planbord wordt geleverd met 288 unieke magnetische pictogrammen. Denk aan een winkelkarretje voor de boodschappen of een voetbalveld voor het voetballen. Het bord wordt geleverd met een pennetje waarmee je bijvoorbeeld de naam van jullie kindje kunt opschrijven.

De pictogrammen die de diverse activiteiten voorstellen, kunnen op het magnetiserend bord worden geplaatst. De activiteiten kunnen gemakkelijk worden verplaatst of verschoven. Het planbord is geschikt voor kinderen tussen de 5 en 10 jaar oud. Uiteraard kan het ook eerder of later worden gebruikt naar gelang de ontwikkeling van jouw kind. Bij ons hing die al vanaf 3 jaar aan de muur.

We gebruiken niet voor iedere activiteit een pictogram. Wij kiezen ervoor om de belangrijkste en grootste activiteiten en taken weer te geven. Tandenpoetsen, douchen en aankleden is nu bij ons zo vanzelfsprekend dat wij die niet meer weergeven. Zo blijft er ook voldoende ruimte op het planbord voor andere activiteiten als zwemmen, schermtijd en school.

Afmeting van dit bord is 40 cm hoog en 30 cm breed. Het planbord is afgeprijsd van € 49 euro naar € 39. Te koop bij bol.com en goodbizy.nl.

weekplanner voor kinderen

2. Weekplanner voor kinderen 7 dagen bord

Het 7 dagen bord is een kleurrijk planbord met 80 magneetjes. Alle dagen zijn door een dun wit lijntje ingedeeld in ochtend, middag en avond. De ronde magneetjes zijn voorzien van eenvoudige illustraties die symbool staan voor verschillende activiteiten of personen, zoals naar school, vrije dag, mama, papa, sport, zwemles, etc. De blanco magneetjes zijn om zelf op te tekenen, het ‘fotolijstje’ om een pasfoto te plakken. Door het formaat kun je deze weekplanner overal in huis neerzetten. Afmeting van het planbord is 24 x 30 cm. Prijs:€ 29,50. Te koop bij bol.com en o.a Gezinnig

weekplanner voor kinderen 7 dagen bord

 3. De weekplanner van de Hema

Deze populaire en goedbeoordeelde weekplanner/whiteboard van de Hema geeft een overzichtelijke weergave van wat ieder lid van het gezin kan doen die week. Inclusief 75 magneetjes met symbolen (eten, opvang, Sinterklaas) in verschillende kleuren, stift en wisser. Prijs € 7,-. Spotgoedkoop dus! Te koop bij de Hema

hema weekplanner voor kinderen

4. Weekplanner met tekenvak

Een leuke en creatieve manier om samen de week in te plannen en beleven is de papieren weekplanner voor kinderen van Boel. Zo kun je samen schrijven en tekenen wat jullie de komende week allemaal gaan doen. Kinderen kunnen d.m.v. een tekening laten zien hoe ze zich voelen en waar ze plezier aan beleven. Notitieblok A4 formaat, 50 vel (identieke inhoud). Leeftijd 3 – 9 jaar. De kalender is er in een jongetjes en in een meisjes variant.  Te koop bij o.a. Bol voor € 10,95. Boel heeft nog meer boels leuk zoals een weekplanner voor meiden.

weekplanner voor kinderen

5. De weekplanner voor kinderen van stof

De weekplanner van stof ‘Jef’ bestaat uit 7 kleurrijke huisjes; voor elke dag van de week een huisje. Welke dag is het vandaag? En wat gaan we allemaal doen? Plak de kaartjes met activiteiten op de juiste dag. De set bevat 49 activiteitenkaartjes die je met klittenband vastmaakt. Volop stof om samen met je kind de dagen door te nemen. Merk: Lilliputiens. Prijs: € 56,90. Te koop bij Bol.com

weekplanner voor kinderen van stof 2

6. Gezinnig weekly (Gratis download)

Gezinnig Weekly is een blanco weekoverzicht dat je op verschillende manieren kunt gebruiken. Via deze link kun je de pdf gratis downloaden. Print ‘m uit, zo vaak je wilt. Verkrijgbaar in 4 kleuren. Prijs: 0,00

weekplanner gratis downlaod

7. De weekplanner voor kinderen Morgenster

Planbordset Morgenster is een magnetische planbordset van Peuterplanbord en geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar oud. De set bevat een planbord en een basisset met 81 magneetpictogrammen. Bij dit planbord worden de dagen weergegeven in verschillende kleuren en door middel van dieren waarvan de beginletters dezelfde zijn als de naamdagen. Het bord is beschrijfbaar met speciale whiteboardstiften, dat extra mogelijkheden geeft in het gebruik. Prijs € 48,90. Te koop bij Bol.com.  Ook in een grotere variant te verkrijgen.

weekplanner voor kinderen

7. De Weekplanner voor kinderen App

Liever op de tablet? Check de Week Planner for Kids – Novitura in de App store € 1,99

Weekplanner voor kinderen app

 

Opzoek naar een weekplanner voor hele gezin? Bekijk hier onze selectie aan handige en kindvriendelijke weekplanners voor the whole family.

 

1 reactie op Weekplanner voor kinderen, lekker overzichtelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *