Onze vakantie zit er dan wel op, het mooie weer gaat gelukkig lekker door! Voordat we op vakantie gingen naar Mallorca hadden we in Nederland al van wat mooie zomerse dagen kunnen genieten. Na zo’n zonnige dag zat Fons onder de kleine rode bultjes. Vooral op z’n buik en rug. Ik was er nog niet helemaal achter wat nou de oorzaak was. De warmte? De zon? De zonnebrandcrème? De combinatie ervan? Vandaar ik een UV-shirt mee naar Mallorca had genomen.

To the beach 

De eerste dag gingen we naar het strand (waar ik nu zo ontzettende heimwee naartoe heb) en ik vond het een mooi moment om het UV-shirt te testen. Even twijfelde ik nog. Is het niet te warm? Vindt hij het niet vervelend zitten zo’n UV-shirt? Maar al gauw zag ik dat 90%! van de jonge kinderen op het strand een UV-shirt aanhad. Dus mijn twijfels verdwenen. Vooral de Engelse en Duitse toeristen zijn voorstanders van UV-zwemkleding. Sommige hadden hele pakken aan.

Geen uitslag met een UV-shirt

Aan het einde van de dag was er geen uitslag te bekennen. Zijn benen en armen had ik met factor 50+ ingesmeerd, maar dat deed ik thuis ook altijd. Blijkbaar is het toch de zon die irritatie geeft. Later in de week toen Fons – nadat hij had gezwommen- zijn UV shirt uit wilden (was nat en een beetje koud door de wind), heeft hij toch weer last gekregen van bultjes. De sunblock die ik vervolgens heb gesmeerd heeft ook niet geholpen.

Voordelen UV-shirt

Naast dat de uitslag en irritatie met een UV-shirt als sneeuw voor de ‘zon’ verdween ondervond ik nog een hoop andere voordelen aan het UV-shirt. Ik heb ze even op een rijtje gezet:

#Gemak
Het goed insmeren van een dreumes is best een uitdaging. Vooral op het strand (als de eerste laag niet meer voldoende is).  Met het UV shirt bedek je direct een groot en belangrijk oppervlakte. Bespaart een hoop tijd en rotzooi. En prikt niet in de ogen.

#Zorgeloos
En is tie eenmaal ingesmeerd, dan ben ik vaak na een uurtje alweer bang of het niet te hard gaat. Of dat ik toch niet nog een plekje ben vergeten. Het shirtje nam een groot gedeelte weg hiervan (op de armen en benen na).

#Snel droog
Het UV-matriaal is luchtig, zo droog, zit comfortabel en is makkelijk te wassen.

#Goedkoop
Het televisieprogramma De Rekenkamer van de KRO heeft vorig jaar een uitgerekend wat een gezin kwijt is aan zonnebrandcreme tijdens een vakantie van 2 weken. Het is zeker de moeite om de uitzending ‘Wat kost zonnebrand’ terug te kijken.

Ook een UV-shirt?

Molo UV-shirt
Molo UV-shirt

 

In toeristische plaatjes verkopen ze volop UV-shirtjes en pakken. In Nederland worden ze ook verkocht, alleen niet in grote getalen. Blijkbaar is het weer in Nederland de reden van het weinige aanbod. Toch neemt de vraag (kijk naar het weer van afgelopen week) toe en worden er steeds meer UV-shirtjes verkocht. Wij hadden er eentje bij de Zeeman vandaan (waren heul snel uitverkocht).

 

Maar ook de Hema verkoopt (ook online) verschillende pakjes, of check de volgende webshops; Kinderkledingtekoop.nl, Baby-Walz, Kinderkleding, Kleertjes.com

Vooral voor de kleintjes met een lichte huid en irritatie na een dagje zon, kan ik het aanraden, zeker op zonnige dagen zoals afgelopen week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *