Vegetarisch eten, electrisch rijden, groene stroom, recyclen, biologisch eten, maar ook biologische kleding komt steeds vaker voor in het rijtje.

In het AD las ik vanmorgen een stukje over de winkel ‘Jas Organic Clothing’ en al mijn vooroordelen over biologische kleding zijn weggenomen. Grauw en saai is het allllllang niet meer en ook de prijs is ook goed te doen (okay het zijn geen H&M en Primark prijzen, maar na het zien van deze aflevering ‘bloed, zweet en luxeproblemen‘ is mijn feelgood na een koopje een stuk minder goed geworden).

Vrij van chemicaliën
Al vanaf de plant zijn de kledingstukken vrij van chemische of synthetische toevoegingen. Dit betekent dus niet alleen geen kunstmest of pesticiden op het gewas, maar ook dat de stof vervolgens niet is gebleekt met chloor of andere hulpmiddelen. Op ‘normale’ kleding zitten zo een paar honderd nabehandelingen.

Outlet
Mooi verhaal = meer betalen? Sinds deze maand is ‘Jas’  een outlet winkel begonnen waar restpartijen voor de helft van de prijs worden aangeboden. Tuurlijk liggen de prijzen iets hoger dan de goedkopere grote winkelketens, maar bij ‘Jas’ is alles fairtrade, wel zo eerlijk dus!

Mode-kleurtjes
Mensen denken vaak dat biologische kleding grauw en grijs is, maar dat is dus allang niet meer! Er hangt bij ‘Jas’ in ieder geval van alles wat, voor zowel dames als heren en van hennep en katoen tot zijde en bamboe.

Jas is gevestigd in Rotterdam aan de Nieuwe Binnenweg 133. Zie ook de website.

Bron: AD, bijzondere zaak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *