BUDDHA_PINK_LOTUS_by_VISHNU108

Zeg yoga en het beeld doemt op van perfecte balans, serene rust en in de knoop zittende ledematen. Maar wat doet yoga nou eigenlijk met je, waar is het goed voor, en zou het ook wat voor jou zijn?

 

Body & Mind
Het  doet absoluut wat met je mind, want lichaam en geest zijn binnen deze filosofie onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar je hoeft niet direct op je hoofd te kunnen staan of jezelf in de meest ingewikkelde bochten te forceren. Hoewel gevorderden daar overigens hun hand niet voor om draaien, maar dat is in feite niet waar het om gaat .

Waar het vooral om gaat is dat je je bewust wordt over de manier hoe je met beperkingen omgaat. Dus niet alleen tijdens de oefening, maar ook in je dagelijkse leven. Raak je bijvoorbeeld volkomen gefrustreerd als iets niet meteen lukt en blokkeer je, of accepteer je de situatie en probeer je rustig verder te komen. Vooral de acceptatie en het rustig verder proberen te komen is met yoga heel goed te bereiken.

Yoga pinkSoorten yoga
Er zijn  veel verschillende soorten yoga en er komen nog steeds nieuwe varianten bij. Zo heb je Raja yoga om je geest te beheersen, Poweryoga om controle over het lichaam te krijgen, Bikram yoga om te ontgiften, Kundalini yoga om de verborgen slangenkracht te bevrijden, Kripula yoga waarbij niets moet en alles mag en zo zijn er nog talloze sub-varianten van yoga. Zelfs Businessyoga!

 

Door verschillende yogalessen te volgen kan je pas werkelijk uitvinden wat voor soort les nu het best bij jou past. Misschien vind je het zelfs prettig om meerdere vormen af te wisselen. Iedereen heeft weer andere behoeftes, dus experimenteer en ervaar wat goed voelt.

Want: uiteindelijk baart alle oefening kunst en zal je in alle opzichten verder komen.

Benieuwd naar wat yoga voor jou kan betekenen?
In elke stad zijn yogalessen te volgen, dus ook bij jou in de buurt. Zo heeft Groupon hele leuke aanbiedingen op yogagebied in verschillende steden. En om jullie over de drempel te krijgen verloot MissThing een Groupon waardebon t.w.v. € 20,- 

Hiermee kun je een yogales volgen bij jou in de buurt, maar dat hoeft natuurlijk niet. Groupon heeft bijvoorbeeld ook leuke wellness-acties!

Wat moet je doen?
Simpel: laat een reactie achter met daarin dat je meedoet (met een geldig e-mailadres in het daarvoor bestemde vakje)! Het zou leuk zijn als je MissThing op Facebook of Bloglovin’ volgt, maar dat is niet verplicht.

De winactie loopt t/m zondag 10 februari

DE WINNAAR IS BEKEND. ER KAN NIET MEER GEREAGEERD WORDEN.

Gefeliciteerd Rianne, je wordt via een persoonlijke e-mail op de hoogte gebracht.

Bron: Yogaonline, Mens & Gezond, Roxanecatz

10 reacties op Feelgood met yoga WINACTIE!

  1. Wij doen mee!
    Ik wil soepeler worden en een goede balans vinden tussen geest en body.
    Wat word het goed uitgelegd op deze blog, compliment wat duidelijk uitgelegd !

    Kees

  2. Leuke actie. ’t Zou wel een goede stimulans kunnen zijn. Yoga-instituut ligt bij mij op loopafstand en ik heb weleens een Groupon-aanbieding ervan voorbij zien komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *