Deze week is onze nieuwe ecologische wasbol geleverd!

De groene wasbol zou mij een hoop wasmiddel kunnen besparen en dus meer centjes. Daarnaast is het ook nog eens ecologisch verantwoord. De bal laat geen chemische stoffen achter en zijn minder agressief voor de huid. Ideaal dus voor allergieën en overgevoeligheid.

Hoe werkt het?
De eco bal is gevuld met bolletjes tourmalijn, bruine kwarts, meerschuim (voor meer schuim?)en biologische keramiek. Zodra deze bolletjes in aanraking komen met water dan ontstaan daar zogenaamde hydroxylionen. Deze ionen verminderen, in dezelfde mate als wasmiddel, de oppervlaktespanning van het water, omringen het vuil en weken het vuil het los van de vezels zodat het kan worden weggespoeld.

Ervaring

Ik heb de wasbal een aantal weken in mijn bezit en ik moet schrijven; ik ben er positief over. Wel moet ik eerlijk bekennen dat ikzelf erg gewend ben aan de  (voor mij) ‘frisse’ geur van wasmiddel. Dit heb je niet als je wasbol gebruikt. Het ruikt nergens naar. Maar ik heb dit opgelost door er (en dat is een beetje valsspelen)  wasverzachter bij te gooien. Mijn dure truitjes was ik alsnog met wasmiddel. Maar voor het beddengoed en de handdoeken gebruik ik de wasbol.

Meerdere websites over de wasbol:
Groen op Groen
De Trouw
VK Banen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *