Op welke leeftijd begin je met bloggen? En dan heb ik het over echt serieus bloggen. De nog maar 9-jarige Martha Payne wordt wellicht de grootste food critic ooit.

Bijzonder?
Het jonge meisje beoordeelt elke dag heel serieus haar school lunches op haar eigen blog NeverSeconds. In tegenstelling tot de saaie Nederlandse boterham met kaas, eten ze in Schotland tussen de middag gevarieerd warm. En dat geeft Martha iedere schooldag voldoende inspiratie om te bloggen. Ze heeft zelfs een food -o- meter. Hieronder een voorbeeld van één van haar reviews.

‘If soup is on and some sort of cake and you are having some sort of roll, wrap or sandwich you are allowed to have soup and a cake. The soup today was potato and leek. I really like all the school’s soups. My roll was white bread with butter and grated cheese. I am not sure what cheese it is. I had cucumber and lettuce with it. Normally all the cakes are iced but today we had a choice of iced or not. I chose iced!’

 

Food-o-meter- 9/10
Mouthfuls- 29
Courses- starter/main/dessert
Health Rating- 7/10
Price- £2
Pieces of hair- 0

 

Ontzettend goed toch? Ik vraag me af of ik op die leeftijd ook was gaan bloggen (als toen de mogelijkheden er zouden zijn, in mijn goede oude tijd bestond CMS nog niet). Wel had ik een schriftje samen met mijn beste vriendinnetje. Om en om schreven we dan een verhaaltje (lees:roddels) naar elkaar. Het schrijven zat er dus al wel in, maar of ik ook een blog was begonnen?

That’s the question. Jullie?

Bron: Gizmodo

4 reacties op Jong geleerd, oud gedaan

  1. Het ligt eraan waar je over blogt. Dat bloggen over eten zou ik als ouder nog wel toestaan. Maar persoonlijk bloggen niet. Als je zo jong bent, denk je niet na over wat je allemaal op internet zet. Ik had een blog toen ik 12 was en achteraf gezien was dat ook niet heel handig. Ik vind dat er wel meer voorlichting mag komen op scholen over internet en dat je moet uitkijken met wat je erop zet.

  2. Toen ik zo oud was had ik thuis niet eens internet, ik geloof ook niet dat ik toen al wist wat internet/bloggen/online was 😉 Ik heb trouwens ooit een keer iets over een succesvolle 12/13 jarige fashionblogger gelezen/gezien, dan vind ik deze blog over food toch wel logischer (en misschien ook wel leuker) naar de leeftijd eigenlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *