Eindelijk mooi weer! Met z’n allen op het strand, de tuin in, het park op, het zwembad in, bbq-en, wandelen, fietsen, terrasjes pakken, wijntjes drinken..

Toch zit er voor mij een kleine ‘schaduwzijde’ aan deze heerlijke zonnedagen: Zonne- en warmte allergie. Al vanaf mijn 16e heb ik deze allergie er gratis bij gekregen. Het begon in Portugal waar ik opeens rare uitslag op de binnenzijde van mijn armen kreeg. De plaatselijke drogisterij gaf mij een zalfje en ik mocht voorlopig even niet in de zon. Leuk, sta je dan in Portugal waar het 30 graden is.

Na dit voorval is de allergie nooit meer weggeweest. Het werd eigenlijk alleen maar erger. Zo erg dat ik op Isla Margarita op een ochtend niet eens meer mijn ogen open kon doen. Het bleek niet alleen de zon te zijn, ook de warmte bezorgt mij uitslag. Gelukkig verdwijnt het wel na een paar dagen, maar de eerste dagen verga je van de jeuk! En laten we het maar niet hebben over hoe ik er dan uit zie (lees: niet).

Afgelopen zondag was het weer eens zover. Normaal heb ik in Nederland nooit zo last vanwege het slechte weer. Het komt door het uitzonderlijke mooie weer. Er werd ook voor gewaarschuwd.

Tijd om dus ook eens Nederlandse producten te testen tegen deze ellendige allergie. Ik ben uitgekomen op Cardiflor Zon van VSM. Een homeopathisch product speciaal voor zonneblaasjes na het zonnen.

Uiterlijk
Er is geen verpakking aanwezig in een vorm van een doosje ofzo. Verbaasde me nogal, want ik had eigenlijk een soort van productbeschrijving verwacht. Het metalen flesje is niet zo groot en bevat 60 ml aan emulsie. Het bevat een spuitflacon zodat het makkelijk op te spuiten is.

Emulsie
Het is een witte emulsie. Het lijkt op aftersun, misschien iets vloeibaarder. Het smeert goed uit waardoor je niet heel veel nodig hebt.

Geur
Hmmm, hier moet ik een beetje aan wennen. Ondefinieerbaar. Laten we het houden op ‘groenig’. Het is ook een product die haar kracht uit de natuur haalt. De geur verdwijnt na het opspuiten, dus dat scheelt.

Werking
Het kalmeert en het verzorgt. Hoewel het eerst een beetje prikt, hierna verdwijnt de jeuk als sneeuw voor de zon. De huid ziet er minder ‘opgezet uit’.

Mijn oordeel
Na best veel crèmetjes uit het buitenland gebruikt te hebben, moet ik zeggen dat dit een hele fijne emulsie is. Het is niet agressief en dat vind ik juist wel fijn. het tast niet gelijk je huid aan. Een groot pluspunt van dit artikel is dat het een natuurproduct is en planten de basis dienen voor het product. Ik zou het zeker adviseren!

De prijs
Een flesje van 60 ml emulsie is te koop voor € 8,95 bij verschillende drogisterijen als de Etos en Kruidvat. Ook online zijn er verschillende verkooppunten.

 

3 reacties op Zonneallergie

  1. Hey bedankt voor je verslag! Ik heb ook sinds mn puberteit last van zonne-allergie, zelfde symptomen als jij. Hoewel het bij mij juist in NL begon. Ik heb op het moment zonne-allergie en heb de spray gebruikt. Op het flesje staat inderdaad niet veel informatie dus ik werd een beetje huiverig toen ik het gebruikte en het begon te prikken. Ik ben altijd bang dat ik het erger maak. Nu ik jouw ervaring lees, ben ik een beetje gerustgesteld en zet ik even door met het gebruik. Hopelijk heeft het hetzelfde effect op mij als op jou! Dat zal ik nog laten weten. Groetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *